Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Pirzolaları yüksek ateşte kızartın. Her tarafı kahverengi olunca salça, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan ve bir su bardağı kadar sıcak su ekleyip 15 dakika pirin. Haşlanmış patatesin içine ıspanak yapraklarını koyun, birlikte beş dakika pişirip ezin. Üzerine tereyağını, baharatları ve
kremayı ekleyip karıştırın. Pürenin üzerine pirzolaları koyarak servis yapın.

MALZEMELER


1/2 kilo ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
6 adet ince dövülmüş pirzola
1 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı çiğ krema
Kekik, karabiber, tuz

DİL PEYNİRLİ BÖREK

Yufkadan sekiz adet üçgen kesin. Liflerine ayırdığınız dil peynirlerini üçgenlerin uzun kenarına koyup sarın. Tepsinin ortasından başlayarak gül şekli gibi peş peşe dizerek börekleri yerleştirin. Yumurtaları ve sütü çırpıp böreklerin üzerine dökün, susam ve çörekotu serpin. Fırında pişirin.

MALZEMELER


1 adet yufka
200 gr. dil peyniri
2 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı çörek otu
3 çorba kaşığı susam

KÖFTELİ BEYAZ ÇORBA

Patatesleri haşlayıp ezin. Pırasaları ince kıyıp tereyağında soteleyin. Üzerine et suyu, süt, püre patates, tuz ve karabiber ekleyip yarım saat pişirin. Kıyma, yumurta ve galeta ununu yoğurun, minik köfteler yapıp kızartın. Çorbanın içine koyup servis yapın.

MALZEMELER


4 adet pırasa
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Köftesi için:
200 gr. kıyma
1 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER