YAZARA MAİL GÖNDER Soğan soslu bonfile

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1/2 kilo bonfile
2 adet soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kekik
Etleri, kendi suyunu verip çekene dek pişirin. Rendelenmiş soğanı 10 dakika kavurun. İçine az pişmiş etleri koyup biraz daha pişirin. Etler yarı yarıya pişince rendelenmiş domates ve doğranmış biber ve az miktarda su ekleyip etler iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.

Çiçek ekmekler
6 dilim tost ekmeği
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 bardak ufalanmış beyaz peynir
1 adet domates
1/2 demet maydanoz
3 adet sivri biber
Tuz
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip yassılaştırın. Fırın kaplarına yerleştirin. Üzerine tereyağı sürün. Fırında kızartın. Ekmekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın. Beyaz peynir, kabuğu soyulup küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, doğranmış sivri biberleri ve tuzu karıştırın. Ekmeklerin içine doldurup servis yapın.

Fırın makarna
1/2 paket fırın makarna
3 çorba kaşığı fıstık
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
Makarnayı yaklaşık 15 dakika haşlayın, eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Üzerine doğranmış soğan ve domatesleri ekleyip servis tabağına alın. Üzerine yağsız tavada kavrulmuş fıstıkları serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.