YAZARA MAİL GÖNDER Kereviz püreli pirzola

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Soğan ve sarımsağı mutfak robotunda kıyın. Üzerine rendelenmiş çiğ kerevizi ve haşlanıp ezilmiş patatesi ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak yoğurdu da ekleyin. Etlerin üzerine zeytinyağı ve baharatları döküp 15 dakika dinlendirin, yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. Sosla birlikte servis yapın.

MALZEMELER


6 adet pirzola
1 adet soğan
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kereviz
1 adet patates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
Kekik, karabiber, tuz

KOLAY ACIBADEM KURABİYESİ


Yoğurt, yumurta ve erimiş tereyağını bir kapta karıştırın. Bademleri ince ince kıyın. Yağlı karışıma bademleri ve diğer malzemeleri ekleyip özleşene dek yoğurun. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye dizip 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER


6 çay bardağı un
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
Kabartma tozu
1 su bardağı çiğ badem

BUĞDAY ÇORBASI


Tavuk, soğan ve defne yaprağını 30 dakika pişirin. Tavuk etlerini didikleyip ayırın. Akşamdan ıslatılmış buğdayı, tavuk etlerini ve tavuk suyunu güvece koyun, kapağı kapalı olarak fırında 45 dakika pişirin. Un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbaya ekleyin, 15 dakika daha pişirin. Maydanoz ve nane ile servis yapın.

MALZEMELER


300 gr. tavuk eti
2 dal defne yaprağı
2 adet soğan
1 çay kaşığı tane karabiber
1 su bardağı dövme buğday
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 adet limon
5 su bardağı tavuk suyu
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.