YAZARA MAİL GÖNDER Güveçte türlü

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

300 gr. kuzu kuşbaşı
3 adet patates
1 adet kabak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Maydanoz
Derin bir güveç tenceresinin altına etleri dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. İri parçalar halinde doğranmış soğanı da ekleyip 10 dakika pişirin. Sebzeleri doğrayıp güvece ilave edin. Parçalar halindeki tereyağını ve az suda açılmış salçayı ekleyerek kapağını kapatın. Ocak üzerinde çok kısık ateşte pişirin.

Havuçlu tart
2.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
İçi için:
7 orta boy havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
Tarçın
Rendelenmiş havuçları tereyağında beş dakika pişirin. Şekeri ilave edip biraz daha pişirin. Dövülmüş cevizi ekleyip bir-iki kez çevirin, tarçını ilave edin. Un, toz şeker, tereyağı ve yumurtayı yoğurun. Yağlanmış ve unlanmış kalıba, kenarlarını yükselterek yerleştirin. Üstüne harcı yayın. Fırında 20 dakika pişirin.

Tarhana çorbası
5 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış fasulye
1/2 demet dereotu
Tencerede tereyağını eriyip üzerine ezilmiş sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştırın. Üzerine soğuk su ve tarhanayı döküp karıştırmaya devam edin. Bu arada haşlanmış fasulyeleri de içine ekleyip beş dakika daha kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp içine bolca kıyılmış dereotunu ilave edip sıcak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.