Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Buğdaylı ıspanaklı çorba

1,5 su bardağı buğday
300 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
Akşamdan ıslatılmış buğdayları pişirin. Ispanakların yapraklarını ince ince kıyın ve buğdaya ekleyip beş dakika pişirin. Yoğurt ve yumurtayı çırpın. İçine çorbanın sıcak suyundan ekleyerek ılıtın ve çorbaya ilave edin, üç dakika daha pişirin. İnce kıyılmış soğanı yağda pembeleştirin, nane ve kırmızıbiberi ekleyin, çorbayı bu sosla servis yapın.

Biberli şehriye pilavı
2 adet çarliston biber
6 adet sivri biber
1 paket arpa şehriye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
3 su bardağı sıcak su
15 adet kiraz domates
Tuz, karabiber
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp halka halka doğrayın. Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine şehriyeyi katın. Şehriyeler hafif pembeleşince biberleri ekleyin. Birkaç dakika kavurup sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin. Kapağını kapatıp orta ateşte beş dakika pişirin ve ikiye bölünmüş domatesleri ekleyin. Çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Gevrek tavuk
4 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı soğan
1/2 su bardağı taze ekmek içi
Tavukların derilerini soyup yağlanmış tepsiye koyun. Soğanı rendeleyin. Sıvı yağı, limon suyunu, karabiberi, tuzu, kekiği ve soğanı iyice karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine döküp iyice harmanlayın. Ufalanmış ekmek içlerini üzerine serpin, elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA