Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu pastırmalı mercimek

Mercimeği kaynatın, suyunu dökün. Soğanı ince ince kıyın, zeytinyağında soteleyin. Salçayı ve bulguru ekleyerek beş dakika soteleyin. Sıcak su ilave edip mercimeği ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra pişmeye bırakın. Zeytinyağında sotelenmiş pastırma dilimleri yerleştirerek servis yapın.
MALZEMELER

2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı bulgur
50 gr. pastırma
Tuz, karabiber, kimyon

DOMATESLİ UN ÇORBASI

Tereyağı, un ve salçayı kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. Üç dakika daha kavurun. Soğuk suyu ve sütü ilave edip karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Bir-iki taşım kaynatıp kremayı, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.

MALZEMELER


3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
3 adet domates
6 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber

BASTON GALETA

Mayayı ılık sütte beş dakika bekletin. Üzerine şeker, tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, 20 dakika dinlendirin. Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle çubuklar yapın. Elinizi yumurta akına bulayarak her tarafına sürün. Üzerine ay çekirdeği ve susam serpip yapışmalarını sağlayın. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1.5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı susam
6 çorba kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA