Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Erişteli İzmir köfte

Kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ekmek, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun, oval köfteler hazırlayın. Patatesleri elma dilimi doğrayın. Köfteleri ve patatesleri ayrı ayrı kızartıp fırın kabına koyun. Tereyağı, salça ve unu birkaç dakika kavurun. Üzerine suyu koyup bir-iki taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Erişteleri de serpip 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


750 gr. kıyma
1'er adet yumurta ve soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
6-7 dal kıyılmış maydanoz
3 adet patates
2 adet sivri biber
1/2 su bardağı erişte
Tuz, karabiber

Sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı ılık su
Tuz

NARLI KREP


Un, yumurta, süt, vanilya ve tuzu çırpın. Karışımdan birer kepçe alarak arkalı önlü kızartın. Nar tanelerini ve dilimlenmiş muzu kreplerin içine doldurun. Limon kabuklarını ince şerit biçiminde kesin. Kaynar suya atıp birkaç saniye pişirin. Süzüp kağıt havluya sarın. Krepleri kese biçiminde kapatıp limon kabuklarıyla bağlayın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER


1 çorba kaşığı margarin
2.5 su bardağı un
6 adet yumurta
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Tuz

İçi için:
2 adet nar
2 adet muz

PASTIRMALI ÇILBIR


Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Sirke ve tuz ekleyip yumurtaları teker teker kırın. Yumurtaların beyazı pişmeye başlayınca bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın. Pastırma dilimlerini tereyağında çevirin. Çılbırın üzerine yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.

MALZEMELER


6-7 dilim pastırma
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tereyağı
5-6 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA