Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Krep böreği

Un, yumurta, süt, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp beş dakika bekletin. Az yağlanmış tavaya birer kepçe dökerek arkalı önlü kızartın. Doğranmış soğanı yağda kavurun, üzerine doğranmış ıspanağı ekleyip kavurun. Ocaktan alıp ezilmiş peynir, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. İç malzemeyi kreplerin ortasına paylaştırın, rulo yapıp kendi etrafında döndürün.

MALZEME LER


1 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

İçi için:
1 kg. ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
200 gr. beyaz peynir
Tuz, karabiber

Tahinli fındıklı kurabiye


Yumurta sarısı, yoğurt, tahin, sıvı yağ, fındığın yarısından fazlası ve şekeri iyice karıştırıp yoğurmaya başlayın. Üzerine biraz unla karıştırılmış kabartma tozunu ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayacak bir hamur oluncaya dek un ekleyin. Hamurdan toplar yapıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta akı sürün, kalan fındığı serpin. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER


1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı fındık
Aldığı kadar un

Köfteli şehriye çorbası


Kıymayı tuz, nane, karabiber ve köfte baharıyla yoğurun ve küçük köfteler hazırlayın. Domatesleri küp doğrayın. Üzerine tereyağı ve tuz koyup beş dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edin. Suyla açılmış salçayı ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri atıp beş dakika pişirin. Şehriyeyi de ilave edip 15 dakika daha pişirin.

MALZEMELER


250 gr. kıyma
3 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
8 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı tel şehriye
Tuz, karabiber, kuru nane, köfte baharı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA