YAZARA MAİL GÖNDER Karnabaharlı tartölet

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Hamur için verilen malzemeleri yoğurun ve unlanmış tezgahta açın, tart kalıplarına sığacak ebatta parçalar kesin. Yağlanmış tart kalıplarına hamurları bastırarak yerleştirin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlayın. Süzüp ince kıyın. Unu yağda kavurun. Süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine karnabahar ve baharatları ilave edin. Karışımı tartöletlere paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına verip üzerleri kızarana dek pişirin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

İçi için:
1/4 karnabahar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pul biber

Haşhaşlı gözleme


Bulguru yıkayıp üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve şişmesi için 10 dakika bekletin. İçine haşhaş, dövülmüş ceviz ve zeytinyağını katıp karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayın ve dörde bölün. Her parçanın üzerine karışımdan yayın, bohça şeklinde kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın.

MALZEMELER


5 çorba kaşığı köftelik bulgur
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yufka

Şehriyeli tavuk çorbası


Mısır nişastasını, erittiğiniz tereyağında kavurun. Tavuk suyunu ve suyu ilave edin. Su kaynayınca, şehriyeyi ve küp doğranmış havucu ekleyin. Tuzunu katın. Şehriyeler iyice pişinceye kadar kaynatmaya devam edin. Karabiberle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.