Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuçlu mercimek çorbası

Rendelenmiş soğanı ve havucu tereyağında kavurun. Üzerine mercimek, salça, sıcak su, bulgur ve baharatları ekleyin. Ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 30 dakika kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER

2 adet havuç
1 adet soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, kimyon, kırmızı pul biber

Kuru meyveli pilav

Tereyağını tencereye koyup eritin. İçine irice doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve üzümü ilave edin ve üç dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tarçını ve tuzu üzerine koyup suyu koyun ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın.

MALZEMELER

4 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
1/2 kuru soğan
1 çay bardağı kuru üzüm
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tarçın, tuz

Asma yaprağı ile tavuk rulo


Havuç ve patatesleri haşlayıp ezin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Asma yapraklarını iki-üç dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Tavuk etlerinin üzerine tuz ve karabiber serpin. Düz bir zemine yaydığınız streç filmin üzerine bir parça tavuk koyun. Asma yaprağını üzerine yayın. En üste havuçlu patatesli ezmeden koyun. Streç film yardımıyla rulo yapın. Diğer etleri de aynı şekilde hazırlayın. Kaynar suya atarak, haşlayın. Streç filmi çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER

4 parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
1 adet havuç
2 adet patates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
10 adet asma yaprağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA