Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yerfıstıklı karnabahar

Patates ve havucu küp doğrayın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Havuç ve patatesi tereyağında kavurun. Üzerine karnabaharı ekleyin. Beş dakika daha kavurduktan sonra sıcak su, fıstık ezmesi, bezelye, köri, tuz ve karabiber ilave edin. 20 dakika pişirip limon suyu, kıyılmış maydanoz ve yerfıstığı ekleyin. 10 dakika daha pişirip servis yapın.

MALZEMELER

1 adet karnabahar
2 adet patates
1 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
100 gr. yerfıstığı ezmesi
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı köri
2 çorba kaşığı limon suyu
1/2 demet maydanoz
50 gr. yerfıstığı
Tuz, karabiber

Pastırmalı salma pilav


Rendelenmiş soğan, ikiye bölünmüş havucu, üzerine biraz su ilave ederek kaynatın. Kaynayan sudan havuçları alıp şeker, tuz ve pirinci koyun. Ara sıra karıştırarak 20 dakika pişirin. Suyu azalırsa biraz su ilave edin. (Bildiğimiz pilavdan biraz daha sulu ve lapamsı olması lazım.) Üzerinde az pişmiş pastırmayla sıcak servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1 adet soğan
6 dilim pastırma
1 adet havuç
1 tutam şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı

Sebzeli tavuk bonfile


Kabak ve patlıcanları halka şeklinde kesin. Tavuk etlerini daire şeklinde kesip kızartın. Aynı yağda kabağı ve patlıcanı da kızartın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu bir dakika kavurun. Sütü ekleyin, koyu bir beşamel sos hazırlayın. Sebze ve etin aralarına beşamel sos gezdirip üst üste dizin.

MALZEMELER

2'şer adet kabak ve patlıcan
400 gr. tavuk bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA