YAZARA MAİL GÖNDER Fındıklı irmik tatlısı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

2 su bardağı irmik
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı yoğurt
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
İrmik, un, fındık, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içinde karıştırın. Yoğurdu da ekleyip boza kıvamında koyu bir karışım elde edin. Karışımı yağlanmış kalıbın içine döküp üzerine bütün fındıkları tek sıra halinde dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıyı dilimleyin. Şeker ve suyu beş dakika kaynatıp ocaktan alın, limon suyunu ekleyin. Sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün, beş dakika daha fırında tutun. Şerbeti çekince servis yapın.

Pırasalı patates püresi
4 adet patates
2 adet pırasa
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çiğ krema
100 gr. kaşar peyniri
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. İnce doğranmış pırasaları tereyağında beş dakika kadar kavurun. İçine patatesi, sütü, çiğ kremayı, tuz ve karabiberi koyup püre olana kadar pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.

Yumurtalı pastırmalı ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
6 dilim pastırma
500 gr. ıspanak yaprağı
2 çorba kaşığı süt
4 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. İri doğranmış pastırmayı ilave edin ve bir-iki dakika çevirin. İri kıydığınız ıspanağı katın ve yumuşayana kadar pişirin. İçine sütü ilave edin, tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kaşıkla çukurlar açıp içine yumurtaları tek tek kırın ve bir-iki dakika pişirin. Servis tabağına alın ve sıcak servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.