Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çıtır soğanlı bonfile

9 adet soğan
6 parça bonfile
1'er adet havuç, pırasa ve kereviz
1/2 demet maydanoz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kıyılmış biberiye ve nane
3.5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Havuç, pırasa ve kerevizi kuşbaşı doğrayın. Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırıp kızartın. Aynı tavaya, doğradığınız sebzeleri, kıyılmış maydanoz, biberiye, nane, tuz, karabiber ve kimyonu koyup 10 dakika sote edin. Eti yeniden tavaya alın. Üzerine et suyunu ekleyip iki saat pişirin. Eti tavadan alın. Tavada kalan malzemeyi tel süzgeçten geçirin. Soğanları piyazlık doğrayıp bol yağda karamelize olacak şekilde kızartın. Eti, üzerine sos gezdirerek kızarmış soğanla servis yapın.

Tavukgöğsü
350 gr. tavuk göğsü
Yeteri kadar su
1 litre süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Tavuk etini üzerini geçecek kadar suda haşlayın. Sudan çıkarıp hem kokusu çıkana, hem de iyice liflerine ayrılana kadar suyun altında tutup sıkın. Bir tencereye süt, un, buğday nişastası ve didilmiş tavuk etini koyun, sürekli karıştırarak ve arada sırada ezerek pişirin. Muhallebi kıvamına gelince yağlanmış cam kaba dökün.

Nohut köftesi
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yumurta
1 çay kaşığı kişniş
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çay bardağı un
2 diş sarımsak
1 su bardağı galeta unu
Nohutları ezip püre yapın. Yumurta, sıvı yağ, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurun. Üzerine unu ve baharatları ekleyip irice köfteler hazırlayın, galeta ununa bulayıp kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA