Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Pırasa ve havuçları temizleyip verev kesin. Zeytinyağını tencereye alıp havuçları iki dakika soteledikten sonra pırasaları da ekleyin. Pirinç, tuz ve toz şekeri ilave edin. Pırasaların rengi dönünce suyu ekleyin. Gerektiğinde tencereyi sallayıp yemeğinizi karıştırarak 10-15 dakika orta ateşte pişirin. Ocağı kapatıp yemeği ılınmaya bırakın. Daha sonra soya sosu, balzamik sirke ve limon suyunu ilave edin. Yine tencereyi sallayarak karıştırın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER
1 kg. pırasa
3 adet orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su
2'şer çorba kaşığı soya sosu ve balzamik sirke
1 adet limonun suyu

Tatlı simit


Süt, maya ve şekeri biraz unla karıştırın. Eritilip soğumuş tereyağını ve tuzu ekleyin, azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Elinizle uzun silindir yapıp simit gibi birleştirin ve kenarlarına bıçakla çentikler atın. 200 derecede 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılık süt
25 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Peynirli kol böreği


Taze soğanları ince ince kıyın, yumurta akı, peynir ve baharatlarla harmanlayın. Su, süt ve yağı çırpın. Bir adet yufkayı yayın ve sulu karışımla ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi orta kısmına koyup rulo yapın, tepsiye dolayarak döşeyin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. 200 derecede pişirin.

MALZEMELER

4 adet yufka
1 demet taze soğan
200 gr. lor peyniri
1 yumurta akı
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Karabiber, kırmızıbiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER