Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karnabaharlı makarna

Karnabahar ve brokoliyi çiçeklerine ayırın. Daha sonra tuzlu suda karnabaharı 15, brokoliyi beş dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip kenara alın. Makarnayı haşlayıp süzün. İki çorba kaşığı zeytinyağına sarımsağı ekleyin. Bir-iki dakika ısıtıp domatesleri ilave edin, üç dakika daha pişirin. Üzerine karnabahar, brokoli, makarna, kalan zeytinyağı, kapari, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. Beş dakika sote edip servis tabağına alın. Zeytinle süsleyin.

MALZEMELER


1/2 karnabahar
5-6 çiçek brokoli
1 paket makarna
8 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş dövülmüş sarımsak
10 adet kiraz domates
3 çorba kaşığı kapari
3 çorba kaşığı maydanoz
10-15 adet zeytin
Tuz, karabiber

PATATESLİ MARUL ÇORBASI

Patatesi küp doğrayın. Tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve patatesi ekleyip kaynamaya bırakın. Patates yumuşayınca kıyılmış marul yaprağını ekleyin. Muskat, tuz ve karabiber kattıktan sonra bir taşım daha kaynatın.

MALZEMELER


1 adet patates
6 adet marul yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
Bir tutam rendelenmiş muskat
Tuz, karabiber

PORTAKALLI PUDİNG

Portakalları ikiye bölüp sıkın. İçlerinden posa kısmını elinizle sıyırıp alın. Süt, portakal suyu ve şekeri ocağa koyun. Isınmaya başlayınca az suyla açılmış nişastayı ilave ederek ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın, ocaktan alın. Soğuyunca içine dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı koyup mikserde karıştırın. Pudingi portakal kabuklarına paylaştırıp servis yapın.

MALZEMELER


3 adet portakal
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
1 tutam dövülmüş damla sakızı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA