YAZARA MAİL GÖNDER Tarçınlı tas kebabı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Tencereye yağları koyduktan sonra üzerine kuşbaşı doğranmış etleri koyup beş dakika kavurun. Soğanı, iri doğranmış havuç ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin, bu aşamada tarçını ilave edin. Daha sonra salça, doğranmış domates, tuz, karabiber koyup iki bardak sıcak su ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER


400 gr. kuzu eti
10 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet havuç
2 adet domates
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tarçın, karabiber, tuz

KURUTULMUŞ TAZE FASULYE

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp, 15 dakika haşlayarak süzgeçten geçirin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine fasulye, salça, kuru domates ve sarımsak ilave edip 15 dakika sote edin. Üzerini geçecek kadar su, tuz ve kesme şeker ekleyip orta ateşte pişirin.

MALZEMELER


100 gr. kurutulmuş taze fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
10 adet kuru domates
2 diş kıyılmış sarımsak 1 adet kesme şeker
Tuz

KREMALI SUFLE


Yumurta ve şekeri çırpın. Kakao, çiğ krema ve rendelenmiş bitter çikolatayı içine ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek bu karışımı fincanlara ya da sufle kaplarına paylaştırın. Üzerlerine biraz tereyağı koyun. İçi su dolu fırın tepsisine yerleştirip 190 derecedeki fırında 12 dakika pişirin. Sıcak ikram edin.

MALZEMELER


2 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı çiğ krema
100 gr. bitter çikolata
1.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.