Rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine doğranmış fasulye turşusunu ekleyip 10 dakika daha kavurun. Sirke, sarımsak ve pirinci ekleyin, kapağını kapatıp 20 dakika daha kendi suyu ile pişirin. Ilık olarak servis yapın.
MALZEMELER
1 kilo fasulye turşusu
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
DEREOTLU KAYMAKLI ÇÖREK
Yumurta, yoğurt ve tereyağını karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve unu ekleyip yoğurun. Kabartma tozu, karbonat ve kıyılmış dereotu ekleyip yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun ve elinizle kopartıp yuvarlaklar yapın. Üzerine bir miktar mısır unu serpip 190 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kaymak
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı yoğurt
ÜZERİNE:
3 çorba kaşığı mısır unu
ZERDE
Safranı gülsuyunun içinde iki-üç saat bekletin. Pirinci yıkayıp sekiz su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin, yarım bardak suda açılmış nişastayı ilave edin. Toz şeker, safranlı gülsuyu ve zerdeçalı ekleyin. Karıştırarak biriki taşım pişirin. Ocağı iyice kısın ve koyulaşana dek pişirip kaselere paylaştırın.
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 tutam safran
1/2 su bardağı gülsuyu
8.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2.5 su bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal