YAZARA MAİL GÖNDER Fasulye kavurması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine doğranmış fasulye turşusunu ekleyip 10 dakika daha kavurun. Sirke, sarımsak ve pirinci ekleyin, kapağını kapatıp 20 dakika daha kendi suyu ile pişirin. Ilık olarak servis yapın.

MALZEMELER


1 kilo fasulye turşusu
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç

DEREOTLU KAYMAKLI ÇÖREK

Yumurta, yoğurt ve tereyağını karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve unu ekleyip yoğurun. Kabartma tozu, karbonat ve kıyılmış dereotu ekleyip yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun ve elinizle kopartıp yuvarlaklar yapın. Üzerine bir miktar mısır unu serpip 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kaymak
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı yoğurt

ÜZERİNE:
3 çorba kaşığı mısır unu

ZERDE

Safranı gülsuyunun içinde iki-üç saat bekletin. Pirinci yıkayıp sekiz su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin, yarım bardak suda açılmış nişastayı ilave edin. Toz şeker, safranlı gülsuyu ve zerdeçalı ekleyin. Karıştırarak biriki taşım pişirin. Ocağı iyice kısın ve koyulaşana dek pişirip kaselere paylaştırın.

MALZEMELER


1 su bardağı pirinç
1 tutam safran
1/2 su bardağı gülsuyu
8.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2.5 su bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.