YAZARA MAİL GÖNDER Etli pırasa

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pırasaları temizleyip iki santim uzunluğunda doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti ekleyin, suyunu salıp çekene dek kavurun. Salçayı bir su bardağı sıcak suda açın ve tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek et ve pırasa yumuşayana dek pişirin.

MALZEMELER


1 kg. pırasa
400 gr. iri doğranmış kemiksiz kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber

Hurmalı helva


İrmiği tereyağında yaklaşık 15 dakika kadar kavurun, şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip karıştırın. Şeker eriyip helva kaşığın etrafında toparlanmaya başladıktan sonra beş dakika daha kavurup ocaktan alın, kıyılmış cevizi ekleyin. Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp içine helva koyarak servis yapın.

MALZEMELER


16 adet hurma
2 su bardağı irmik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker

KURU FASÜLYELİ PİLAV
Buğdayı, üzerini geçecek kadar suyla 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp bir bardak soğuk su ilave edin, sabaha kadar bekletin. İnce kıyılmış soğan, ceviz içi ve rendelenmiş havucu tereyağında kavurun. Üzerine buğdayı ilave edip birkaç daha kavurun ve fasulyeyi ekleyin. Kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su koyarak pişirin.

MALZEMELER


1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çay bardağı ceviz içi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.