Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İrice doğranmış etleri hiç su koymadan beş dakika kavurun. Her tarafı kahverengi olunca üzerine salça, sarımsak ve rendelenmiş soğanı ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak irice doğranmış patatesleri, tereyağını, baharatları ve az miktarda sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak yaklaşık 35 dakika pirin.

MALZEMELER

500 gr. küşleme et
5 adet patates
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik, karabiber, tuz

FISTIKLI PİLAV

Fıstıkları tereyağında kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklara ekleyin. Soğanlar da kavrulunca, ayıklanıp yıkanmış pirinci kavurun. Saplarını ayıkladığınız kuşüzümlerini ilave edin. dört su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapayıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyin.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı Şam fıstığı
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kuş üzümü
4 su bardağı sıcak su
1/2 demet maydanoz
1'er çay kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber
Tuz

NOHUTLU PİRİNÇ ÇORBASI

Yumurta, yoğurt ve unu tencereye alın, iyice çırpın. İçine zeytinyağını ve dört bardak suyu, pirinci ve nohudu da ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Çorbayı servis tabağına alıp üzerine nane ya da kırmızı biber ekleyip servis yapın.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER