YAZARA MAİL GÖNDER Kerevizli mantar dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kereviz, havuç ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Mantarların saplarını koparıp yıkayın ve kararmalarını önlemek için limonlu suya atın.
Saplarını ince kıyın.
Tereyağını kızdırıp kereviz, havuç, soğan ve kıyılmış mantar saplarını beş dakika soteleyin.
Sarımsak, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin.
Karıştırıp ocaktan alın. Mantarların dışına bir fırça ile sıvı yağ sürüp içlerini sebzeli harçla doldurun. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 adet kereviz
1'er adet havuç ve soğan
12 adet büyük boy mantar
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Çikolatalı kestane şekeri
Kestaneleri hafifçe çizin, üzerine çıkacak kadar su koyup 10 dakika haşlayın. Kabuklarını soyup yeniden tencereye koyun.
Üzerine bir su bardağı su ve toz şeker ekleyip 10 dakika daha kaynatın.
Ocaktan alıp süzün, benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın. Buzdolabında bir saat bekletip servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. kestane
1 su bardağı toz şeker
2 paket bitter çikolata

Pastırmalı et
Etlerin üzerine tuz ve biber serpin, birer dilim pastırma ve peyniri üzerine yerleştirip açılmamaları için kürdanla tutturun. Yağsız tavada her yerini kızartın. Diğer bir tavada salça, su ve tereyağını iki dakika pişirip sos yapın. İçine etleri, defne yaprağını ve baharatları katıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sosuyla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
4 dilim çok ince dövülmüş biftek
4 dilim pastırma
4 dilim dil peyniri
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber, tarçın, kekik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.