Unu tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine soğuk suyu ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Yumurta sarısını çırpın. İçine sarımsak, sirke ve limon suyunu katın. Karıştırarak çorbaya ekleyin. Üzeri için; erittiğiniz tereyağında küp doğranmış sucuğu biriki dakika çevirin. Pul biber ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
4 diş dövülmüş sarımsak
4 çorba kaşığı sirke
1/2 limonun suyu
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
5-6 dilim sucuk
1 çorba kaşığı pul biber
TUZLU BİSKÜVİ
Bir kapta yumurta, yağ, süt, un, kabartma tozu, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi yoğurun. Hamuru hafif unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla açıp kareler halinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 gr. kaşar peyniri
1 çay kaşığı pul biber
Mandalina peltesi
Nişastayı suyla açın. Mandalinaların suyunu sıkıp üzerine suyu ilave edin. Üzerine şekeri ekleyip ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca nişastayı ekleyip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kaplara paylaştırıp üzerine rendelenmiş çikolata ve fıstık serpin.
MALZEMELER
7 adet mandalina
2 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı su
Üzeri için:
100 gr. çikolata
50 gr. Antep fıstığı