YAZARA MAİL GÖNDER Peynirli soğan çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Ekmekleri tereyağı ve sıvı yağ karışımında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Aynı yağa ince kıyılmış soğanları atın. Pembeleşmeye başlayınca unu ekleyin. Bir-iki dakika kavurup et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kızarmış ekmek parçalarını ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırarak servis yapın.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek
2 adet soğan
2 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
1 kahve fincanı kaşarpeyniri
Tuz, karabiber

SEMİZOTLU MAKARNA MÜCVERİ
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün, buzdolabında 10-15 dakika bekletin. aklarını tuz ve karabiberle çırpın. Makarnanın üzerine iri kıyılmış semizotu, rendelenmiş havuç, ince kıyılmış taze soğan, bezelye, çırpılmış yumurta akı ve zeytinyağı ilave edin. Yağlanmış tavaya döküp iki tarafını da pişirin.

MALZEMELER

1/2 demet semizotu
1/2 paket spagetti
4 adet yumurtanın akı
1 adet havuç
4 dal taze soğan
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

ÜÇ RENKLİ PUDİNG
Süt, nişasta ve şekeri kaynatın, çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip bir taşım daha kaynatın. Karışımı üçe bölüp kakao, çilek ve Antep fıstığıyla karıştırın. Kat kat kaplara boşaltın.

MALZEMELER

1 litre süt
1.5 su bardağı şeker
3 yumurta sarısı
1 su bardağı nişastası
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya

Renklendirmek için:
3 çorba kaşığı kakao
200 gr. çilek
2 çorba kaşığı Antep fıstığı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.