YAZARA MAİL GÖNDER Nar ekşili pirzola

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pirzolaları nar ekşisi, süt ve zeytinyağı karışımında bir gece bekletin. Ertesi gün süzüp pirzolaların üzerindeki suyun tamamen gitmesini sağlayın. Kağıt havluyla kurutup ızgarada veya yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. Yanında dilediğiniz garnitürle servis yapın.

MALZEMELER

6 pirzola
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik, tuz, karabiber

TAHİNLİ UN HELVASI
Tereyağı ve unu kısık ateşte, unun kokusu çıkana kadar tahta kaşıkla karıştırarak 40-45 dakika kavurun. Üzerine tahin ilave edip 5-10 dakika daha kavurmaya devam edin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Sıcakken helvanın içine katın ve sürekli karıştırarak helvanın şerbeti çekmesini sağlayın. Helvayı kaşıkla servis tabağına alın. Üzerine ceviz ve dondurma koyarak servis yapın.

MALZEMELER

4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı un
1.5 su bardağı tahin

Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Üzeri için:
Ceviz ve dondurma

MÜCVER BOHÇASI
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine , un, ufalanmış peynir, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ile dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, kaşıkla dökerek kızartın ve yufkaya sarıp bohça yapın. Tepsiye dizip fırında biraz kızartın.

MALZEMELER

2 adet yufka
2 adet kabak
2 adet yumurta
1 su bardağı un
100 gr. beyaz peynir
1 maydanoz
1 demet taze soğan
1/2 demet dereotu
1 adet soğan
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.