Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soğan kebabı

Soğanların kabuklarını soymadan ikiye bölün ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurup köfteler hazırlayın. Soğan ve köfteleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında bir saat pişirin.

MALZEMELER

1 kg. kuru soğan
600 gr. kıyma
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kimyon, kırmızı biber, tuz, karabiber

DİYET SALATA
Domatesi doğrayın. Havuç ve salatalığı rendeleyin. Kırmızı dolmalık biberi de ince şeritler halinde doğrayın. Yıkanmış salata yapraklarını, rokayı elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Tüm malzemeyi harmanlayın. Limon suyu ve zeytinyağını çırpıp salatanın üzerine gezdirin.

MALZEMELER

1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet salatalık
5 yaprak roka
1/2 adet kırmızı kıvırcık salata
10 adet küçük mozzerella peyniri
1/2 limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı

NOHUTLU BULGUR PİLAVI
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kıyılmış soğan ve sivri biberi yağda kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Bir-iki dakika daha kavurun. Suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca yıkayıp süzdüğünüz bulgur, nohut, tuz ve karabiber ekleyin. Önce orta, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

MALZEMELER

1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı nohut
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
3 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
2 su bardağı su
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA