YAZARA MAİL GÖNDER Nohutlu semizotu

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Küp doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı sıvı yağda kavurun. İnce şerit halinde doğranmış havuçları ekleyip biraz daha kavurun. Kıymayı ekleyin, iki dakika daha kavurun. Salça, doğranmış domates ve pirinci ekleyip birkaç kez çevirin. Ayıklayıp yıkadığınız semizotunu ekleyin. Semizotu diriliğini kaybedene dek kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su katın. Son olarak haşlanmış nohudu ilave edip kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet semizotu
150 gr. kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
4 diş sarımsak
1'er adet havuç ve domates
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pirinç
Tuz, karabiber

GÜVEÇTE KUMPİR
Patatesleri küp küp doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine süt döküp kaynatın. Patatesler çok pişmeden ocaktan alın, tereyağını ekleyip karıştırın. Üzerine tulum peyniri ve doğranmış domates ilave edip fırın kabına aktarın. Üzerine rendelenmiş peyniri serpin. Fırında 20 dakika pişirin. Ketçap ve hardalı karıştırın, kumpirlerin üzerine dökün.

MALZEMELER
4 adet patates
50 gr. tulum peyniri
50 gr. kaşar peynir rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
2 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber

KAVURMALI POĞAÇA
Tereyağı, yağı, yoğurt, , şeker, karbonat, tuz ve unu yoğurup 15 dakika dinlendirin. İçi için; haşlanmış patatesi ezin, kavurma, taze soğan, tuz ve karabiberle karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp yassıltın, içine iç harcını koyup kapatın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
4 adet patates
50 gr. tulum peyniri
50 gr. kaşar peynir rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
2 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.