YAZARA MAİL GÖNDER Baklalı tavuk dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavukları hafifçe dövün ve tamamen ayırmadan cep şeklinde kesin. Baklayı ince kıyın. Kırmızı biberi küp doğrayın. Bakla, kırmızı biber, ufalanmış peynir, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın, tavukların içine doldurun. Açılmasını önlemek için kürdanla tutturup zeytinyağında kızartın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 adet tavuk göğsü
1 su bardağı peynir
1 adet kırmızı biber
Yarımşar dereotu ve maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber

SEMİZOTU SALATASI
Semizotunu yıkayıp süzün ve servis tabağına alın. Soğanı halka halka doğrayın. Bir diş sarımsağı ince kıyıp soğanla birlikte semizotlarına ekleyin. Zeytinyağı, limon, tuz ve rendelenmiş iki diş sarımsağı karıştırın. Hazırladığınız sosu salataya gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

1/2 demet semizotu
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
2 çorba kaşığı limon suyu

YUFKALI MAKARNA
Makarnayı haşlayıp süzün. Yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş domates ve bezelyeyi, tuz ve karabiber ekleyerek yağda soteleyin. Domatesler eriyince, makarnayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de katın. İki adet yufkayı üst üste koyun. Makarnayı yufkaların bir kenarına yayıp rulo şeklinde sarın. Tepsiye yerleştirip 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1/2 paket çubuk makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak bezelye
1 adet domates
1 adet soğan
2 adet yufka
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.