Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Baklaları verev doğrayıp az suda haşlayın. Ufalanmış ekmek içi, dövülmüş ceviz, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, limon suyu, yoğurt ve tuzu karıştırıp baklaların üzerine gezdirn. Kıyılmış dereotuyla süsleyin.

MALZEMELER

1 kg. bakla
3 dilim bayat ekmek
10 adet ceviz
2 diş sarımsak
1 adet limon
1 çay bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1/2 dereotu
Tuz, karabiber

BULGURLU PAÇANGA BÖREĞİ
Pastırmayı doğrayıp tereyağında kavurun. İnce kıyılmış sivri biber, küp küp doğranmış domates, bulgur ve rendelenmiş peyniri katıp karıştırın. Yufkaları 12 adet üçgen parçaya kesin. Üçgenlerin geniş kısımlarına harçtan koyup böreği gibi sarın. Börekleri önce akına, sonra galeta ununa bulayıp sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER

100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
2 adet domates
4 çorba kaşığı ince bulgur
100 gr. kaşar peyniri
3 adet yufka
3 adet yumurtanın akı
2 su bardağı galeta unu

?TARÇINLI WAFFLE
Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Üzerine sütü, eritilmiş tereyağını, tarçını ve vanilyayı da ekleyin. Sütü, unu ve nişastayı yavaşça ilave ederek karışımı akışkan bir kıvama getirin. 10 dakika kadar dinlendirip kaşık yardımıyla waffle pişirme kabının içine dökün. İstediğiniz sosla ya da dondurmayla ikram edin.

MALZEMELER

1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER