Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Un, , tereyağı, kabartma tozu ve vanilyayı yumuşak bir hamur haline getirip yağlanmış küçük tart kalıplarının içlerine bastırarak döşeyin. İçi için yumurta ve pudra şekerini çırpın. Üzerine çekilmiş fındık ve i ekleyip karıştırın, kalıptaki hamurun içine dökün. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Soğuyunca fıstık ve bademlerle süsleyin.

MALZEMELER
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
100 gr. tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

İçi için:
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı çiğ badem

CEVİZLİ BULGURLU TEPSİ KÖFTESİ
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine sirke, kıyılmış ceviz ve baharatları ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Bulgurun üzerine bir miktar su serpin. Salça ilave edip azar azar su ekleyin, yoğurarak bulguru yumuşatın. Patatesi de ilave edip yoğurun. Bir tepsiye karışımın yarısını koyup yayın. Üzerine cevizli soğanı ekleyin. Üzerine kalan bulgurlu karışımı top top koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine zeytinyağını gezdirin, dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1/2 kg. köftelik bulgur
2 adet haşlanmış patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı

?ARPA ŞEHRİYELİ NOHUTLU PİLAV
Şehriyeyi tereyağında kavurun. Beş dakika sonra üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Suyunu ve nohudunu koyduktan sonra tuzunu ilave edin ve pişmeye bırakın. 10 dakika sonra tencerenin kapağını açıp demlenmeye bırakın.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
5 çorba kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
;