YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıyma ve köfte harcını iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Soğanı yağda kavurun. Dilimlenmiş havucu ilave edip kavurmaya devam edin. Köfteleri, küp doğranmış patatesi, küp doğranmış domatesi ve bezelyeyi ilave edin. Suyunu katarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

1/2 kg. kıyma
1 paket köfte harcı
1 adet ince kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2'şer adet havuç ve patates
2 adet domates
1/2 su bardağı bezelye
1 çay bardağı su

Pekmezli brownie
Pekmez, ve sıvı yağı çırpın. Süt, kakao ve bal ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi katıp un, vanilya ve kabartma tozunu yavaşça ilave edin. Yağlanmış kalıba boşaltıp 180 derece fırında pişirin. Sos için, kremayı bir taşım kaynatın. İçine çikolatayı katıp eritin. En son pekmezi ekleyip karıştırın ve kekin üzerine dökün.

MALZEMELER

1 çay bardağı pekmez
3 adet yumurta
1'er çay bardağı sıvı yağ ve süt
3 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı bal
2 çay bardağı ceviz
2 su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu Sos için:
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı krema
80 gr. çikolata

Şehriye çorbası
Kabağı küçük küpler halinde doğrayıp şehriyeyle birlikte pişirin. Biberleri ve tavuk etini şeritler halinde, soğanları halka halka doğrayın, sıvı yağda kavurun. Şehriyeleri pişirdiğiniz tencereye kavurduğunuz malzemeyi ve tavuk suyunu ekleyip üç dakika daha pişirin. Nane serpip servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı şehriye
1 adet acı biber
2 adet kırmızı etli biber
1 adet kabak
1 adet tavuk göğsü
1 taze soğan
3 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.