YAZARA MAİL GÖNDER Yufkalı peynirli ezme

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Yufkayı elinizle parçalayıp fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Yufkaları salça, lor peyniri, zeytinyağı, baharatlar, yulaf ezmesi ve sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alıp seklini verin ve üzerini maydanozla süsleyin.

MALZEMELER

1 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet yufka
200 gr. lor peyniri
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1/2 maydanoz
Pul biber, tuz, karabiber, kekik

Pirinçli tavuk köfte
Kıyma, haşlanmış pirinç, rendelenmiş soğan, galeta unu, , kıyılmış maydanoz, salça, dövülmüş sarımsak ve baharatları yoğurun. Dilediğiniz şekilde köfte hazırlayıp buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Köfteleri ızgarada ya da yağsız tavada pişirip servis yapın.

MALZEMELER

600 gr. tavuk kıyma
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber

Bohça baklava
Su ve şekeri kaynatın. Tereyağını eritip üç adet baklava yufkasının aralarına az miktarda sürün. Bir kabın içinde şeker ve fıstığı karıştırın. Yağlanmış baklava yufkasının üzerine az miktarda fıstıklı karışımdan yerleştirip zarf gibi katlayın. Fırın kabına yerleştirin. 200 derecede 30 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.

MALZEMELER

12 adet baklava yufkası
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. Antep fıstığı
1 su bardağı şeker
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 bardak su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.