YAZARA MAİL GÖNDER İzmir köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, kıyılmış maydanoz, baharatlar ve galeta ununu yoğurun. Uzun parmak şeklinde köfteler yapıp kızartın. Patatesleri uzun parmak şeklinde doğrayıp rengi dönünceye kadar tereyağında kavurun. Bir tencereye tereyağını, salçayı ve sivri biberleri koyup üzerine su ekleyin. Kaynayınca tuz ve şekeri ilave edin. Pişirdiğiniz patates ve köfteleri salçalı suyun içine alıp 10 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

600 gr. kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
3 diş sarımsak
1/2 maydanoz
3 adet patates
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Kimyon, karabiber
1 çay kaşığı şeker

?ZEYTİNYAĞLI SOĞAN KAVURMA
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, tuz ve şekeri ilave ederek yağda 10 dakika kadar kavurun. Soğanlar biraz yumuşayınca salça ve çok az su ekleyin, sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Haşlanmış patatesleri servis tabağına dizin, üzerini soğan kavurmasıyla kaplayın. Kıyılmış maydanozla süsleyin.

MALZEMELER

4 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
2 adet haşlanmış patates
1 demet maydanoz
Tuz

?KIZARMIŞ DODURMA
Yufkaları yemek tabağı büyüklüğünde parçalara ayırın. Dört adet kahve fincanının içine, uç kısımları dışarı sarkacak şekilde iki-üç kat yufka parçası yerleştirin. Her fincana bir top dondurma koyun. Kenarlardan sarkan yufkalarla fincanların üstünü kapatıp dondurmalı yufkayı fincandan çıkarın. Kızgın yağda çevirerek kızartın. Üzerine tarçın serperek bekletmeden servis yapın.

MALZEMELER

4 top dondurma
1 adet yufka
Tarçın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.