Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Güveçte köfteli patlıcan

Patlıcanları uzun şeritler halinde kesip kızartın. Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, galeta unu ve baharatları yoğurun. Harçtan minik köfteler yapın. Köfteleri hafif kızartın, patlıcanlara sarıp kürdanla tutturun, güveç kabına dizin. Eritilmiş tereyağı, salça, tuz, şeker ve sivri biberi karıştırıp yemeğin üzerine dökün. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

3 adet patlıcan
600 gr. kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Kimyon, karabiber

Karnıyarık börek
Bir adet yufkayı, su ve sıvı yağ karışımıyla ıslatın, üzerine ikinci yufkayı koyup üçgen şeklinde kesin. Peyniri ezip kıyılmış maydanozla karıştırıp yufkaların üzerine koyun. Genişçe sarıp katlayın ve tepsiye dizin. Tüm börekleri bu şekilde hazırlayın ve bıçakla ortasını açın. Açık kısımlara biber ve domates dilimleri yerleştirip fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için:
200 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 adet domates
2 adet sivri biber

Kaymaklı ekmek kadayıfı
Ekmeklerin kenarlarını çıkarıp tepsiye dizin. Süt, çırpılmış yumurta ve pudra şekerini karıştırıp ekmeklerin üzerine dökün, bir saat bekletip 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince yuvarlak kesip aralarına kaymak koyun.

MALZEMELER

6 dilim kepek ekmeği
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı kaymak

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA