YAZARA MAİL GÖNDER Semizotu çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tencereye tereyağını koyup kıyılmış soğanları içine ilave edin ve kavurun. Semizotunu iri iri doğrayıp soğanlara ekleyin. Bir çorba kaşığı unu da ekleyerek beş dakika kavurun. Ayrı bir kapta su ve yoğurdu çırpın. Semizotunun üzerine ekleyerek 15 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

1/2 semizotu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
3 su bardağı su
Tuz

Çıtır börek
Zeytinyağı ve suyu çırpın. Bir adet yufkayı tezgaha yayın, sulu karışımla ıslatın, ikiye katlayıp sekiz adet üçgen çıkarın. Rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Üçgenlerin geniş kenarına peynirli içten koyup, böreği sarar gibi sarın. Bir kaseye su koyun. Börekleri bu suya batırıp çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine susam serpin. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su

İçi için:
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

Biberli tavuk
Sos malzemelerini karıştırın. Tavuk etlerini doğrayıp sosla harmanlayın. Bir saat boyunca sosun içinde bekletin. Soğanı ve biberleri doğrayın, yağda kavurun. Tavuk etini de ekleyip kavurmaya devam edin. En son tuzunu ekleyip ocaktan alın.

MALZEMELER

4 adet tavuk göğsü
1 adet büyük boy soğan
1'er adet dolmalık, kırmızı, yeşil, sarı biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Sos için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.