YAZARA MAİL GÖNDER Ispanaklı tavuk

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavuk göğüslerini iyice haşlayıp didin. Yağlanmış fırın kabına alın. Doğranmış soğan ve ıspanak yapraklarını tereyağında kavurun. Baharatları katın ve tavukların üzerine yayın. Unu biraz tereyağında kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Ispanakların üzerine sosu yayın. En üste kalan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet tavuk göğsü
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
Karabiber, tuz, pul biber

?MUHALLEBİLİ ŞEFTALİ TATLISI
Süt, şeker, un, nişasta, pirinç unu ve vanilyayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. İkiye bölünmüş şeftalileri, üzerine şekeri dökerek pişirin. Muhallebiyi kuplara paylaştırın, üzerine şeftalileri koyun. Üzerini krem şanti ve fıstıkla süsleyin.

MALZEMELER

1 lt. süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
4 adet şeftali
6 çorba kaşığı toz şeker

?YOĞURTLU KIRMIZI BİBER
Kırmızı biberleri jülyen doğrayın, üzerine tuz serpip harmanlayın. Zeytinyağını bir tavaya koyun, biberleri tavaya ekleyerek yumuşayana kadar soteleyin. Üzerine nane ve karabiber serpip kenara alın. Yoğurda, sarımsak ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Biberleri yoğurdun üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER

3 adet kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
1/2 maydanoz
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.