YAZARA MAİL GÖNDER Kıymalı bazlama

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıymayı tereyağında kavurun. İçine rendelenmiş soğanı ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyin. Bazlamaları ikiye bölüp fırında kızartın. Servis tabağına alın ve üzerine bolca kıymalı harçtan dökün. Sarımsaklı yoğurdu da üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

2 adet bazlama
2 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 maydanoz
2 domates
4 adet sivri biber
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz, pul biber, kimyon, karabiber

?KAYISI SOSLU SÜTLAÇ
Pirinci, aynı seviyede su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Sütü katıp arada karıştırarak 20 dakika pişirin. Nişastayı biraz suyla açıp şekerle birlikte tencereye ekleyin. Beş dakika daha pişirip kaselere aktarın. İnce doğranmış kayısıları, toz şeker ve suyla yarı yarıya yumuşayana dek pişirin. Biraz suyla açılmış nişastayı ekleyin. Kıvam alana dek pişirin. Sütlacı, sosla servis yapın.

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası

SOSU İÇİN:
12 adet kayısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı buğday nişastası

?TUZLU MUFFİN
Sıvı yağ ve toz şekeri çırpın. Üzerine yı ilave edin. Sütü ekleyin. Kabartma tozunu una ilave edip azar azar karışıma yedirin. Tuz, zeytin ve peyniri ilave edip karıştırın. Minik muffin kalıplarına taşmayacak şekilde koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Kalıplardan çıkararak servis yapın.

MALZEMELER

4.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı toz şeker
2 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı kıyılmış zeytin
200 gr. ezilmiş peynir
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.