Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ay çekirdekli kurabiye

Yağ, pekmez ve yumurtayı karıştırın. Üzerine unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar kopartıp avuç içinde bastırın, yumurta akına ve ay çekirdeğine batırın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı pekmez
1 adet yumurta

?ÜZERİNE:
1 yumurta akı
2 çay bardağı ay çekirdeği

?SİGARA BÖREĞİ TATLISI
Pudra şekeri ile suyu beş-altı dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip iki dakika daha ocakta tutun. Yufkaları üçgen biçiminde kesin. İçlerine dövülmüş ceviz koyup sıkıca sarın ve su dolu bir kapta 10 dakika bekletin. Suyunu süzdürüp kızgın yağda kızartın, soğuk şerbete atın.

MALZEMELER

4 su bardağı pudra şekeri
3 bardak su
1/2 limonun suyu
4 yufka
3 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı sıvı yağ

?TAZE SOĞANLI BÖREK
Patates, havuç ve beyaz peyniri rendeleyin. Taze soğanları çok ince doğrayın. Patates, havuç ve soğanları karıştırın. Peyniri ve baharatları ekleyip karıştırın. Bir yufkayı yayıp her tarafına sıvı yağ sürün. Yufkayı dörde bölün. Bir kenarına harçtan koyup rulo yapın ve gül şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sürüp 200 derecede pişirin.

MALZEMELER

3 adet yufka
2 demet taze soğan
150 gr. beyaz peynir
1 adet havuç
1 adet haşlanmış patates
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA