YAZARA MAİL GÖNDER Tavuklu karnıyarık

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Doğranmış soğanı ve kıymayı beş dakika kavurun, doğranmış sivri biberi, rendelenmiş domatesi, baharatları, ezilmiş sarımsağı ekleyip beş dakika daha pişirin. Üzerine kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın. Karışımı közlenmiş ve kabukları soyulmuş patlıcanların içine paylaştırın. Üzerine bir su bardağı su koyup 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER

6 adet patlıcan
300 gr. tavuk kıyması
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 maydanoz
1 su bardağı su
Tuz, karabiber

?TAZE FASULYELİ YOĞURT ÇORBASI
Suyu kaynatın. Üzerine ince kıyılmış fasulyeleri, pirinci, yeşil mercimeği, kıyılmış dereotunu ve zeytinyağını koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu unla çırpıp çorbanın içine dökün, beş dakika daha kaynatın. Üzerine nane serperek servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı taze fasulye
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı yoğurt
4 su bardağı su
Tuz, nane

? UNLU GÖZLEME
Mısır ununu kaynar suyun içine koyun ve iyice bastırın. Üzerine margarin ve tuzu katıp iyice karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta peynir ve ince doğranmış maydanozu karıştırın. Hamuru iki parçaya ayırın, her parçayı tabak büyüklüğünde açın. Yağsız tavada gözlemelerin iki yüzünü de pişirin, servis tabağına aktarın. Üzerlerine peynirli karışımı pay edin.

MALZEMELER

1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Beyaz peynir
Maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.