YAZARA MAİL GÖNDER Arpacık soğanlı mantar sote

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

soğanları ve mantarları tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine irice doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Unu ve sütü üzerine koyup koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuz ve karabiberi serpip servis tabağına alın.

MALZEMELER

20 adet arpacık soğan
150 gr. mantar
1 adet soğan
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi

ÜZÜMLÜ MİLFÖY
Yumuşamış milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Üzerlerine çırpılmış sarısı sürüp fırında 15 dakika kızartın. Krem şantiyi sütle çırpın. Toz şeker, su ve limon suyunu beş dakika pişirin, ocaktan alıp içine üzüm tanelerini koyun ve iki dakika bekletin. Milföylerin ortasını, fazla derin olmayacak şekilde yarın. Ortalarına krem şantiyi sıkın. Üzerlerine şerbetli üzümleri koyun.

MALZEMELER

5 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm

ISPANAKLI SARMA BÖREK
Ispanakları ince ince kıyın. Yoğurt, yağ, rendelenmiş peynir ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezin. İçine ıspanakları ve baharatları ekleyin. Bir adet yufkayı yayın, üzerine harçtan sürün ve rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sıkı sıkı dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın.

MALZEMELER

3 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kg. ıspanak
150 gr. peynir
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.