YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli tart

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Yufkaları yuvarlak bir fırın kabına, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirip sarkan kısımları kesin. Küp doğranmış biber ile kabağı ve kıyılmış taze soğan ile ıspanağı yağda kavurun ve yufkanın üzerine doldurun. Süt, ve tereyağını karıştırıp sebzelerin üzerine dökün ve 200 derecedeki fırında pişirin. Üzerine süzme yoğurt koyarak servis yapın.

MALZEMELER

2 adet yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı

İçi için:
4 adet kırmızı biber
2 adet kabak
300 gr. ıspanak
5 adet mantar
Süzme yoğurt
Tuz, karabiber

Garnitürlü tavuk sarma
Tavuk göğüslerinin üzerine tuz ve karabiber serpin. Garnitürü tavuğun kenar kısmına koyup rulo şeklinde sarın, alüminyum folyo ile kaplayın. Kenarlarını da sıkarak, her tarafının iyice kapalı olmasına dikkat edin. Tavukları tuz, zeytinyağı ve sarımsak eklenmiş bol suda haşlayın. Folyodan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER

2 parça ince dövülmüş tavuk göğsü
Tuz, karabiber
1/2 su bardağı konserve garnitür
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak

Zeytinli makarna salatası
Makarnayı haşlayıp süzün. Üzerine zeytinyağını, kıyılmış fesleğeni ekleyip harmanlayın. peyniri, domatesi, salatalıkları ve çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri makarnanın üzerine ekleyip karıştırın. En son olarak kıyılmış dereotunu ekleyip servis tabağına aktarın.

MALZEMELER

50 gr. siyah zeytin
1/2 paket makarna
200 gr. beyaz peynir
5 yaprak fesleğen
2 adet domates
2 adet salatalık
1/2 dereotu
5 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.