Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Elmalı pay

Un, toz şeker, bir adet yumurta ve kabartma tozunu yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Yağlanmış kalıba, hamurun yarısından fazlasını yayarak yerleştirin. Elmayı rendeleyip tarçın ve bir çorba kaşığı toz şekerle karıştırın, hamurun üzerine yayın. Kalan hamurdan çubuklar yaparak üzerine koyun. Kalan bir adet yumurtanın sarısını çubukların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
3 adet elma
2 tatlı kaşığı tarçın

?PATATES KROKET
Patatesi rendeleyin. Üzerine yumurta, nişasta, karabiber, ezilmiş beyaz peynir ve tuz ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına, en son da galeta ununa bulayın ve patlamamaları için çok kızgın olmayan yağda kızartın.

MALZEMELER

3 adet orta boy patates
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı beyaz peynir
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
2 adet yumurta sarısı
Karabiber, tuz

?ERİŞTELİ ŞEHRİYE ÇORBASI
Dört bardak et suyunu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine erişteyi, tuzu, şehriyeyi, nohudu ve mercimeği ilave ederek, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Bir tavada sıvı yağla kırmızıbiberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin ve nane serpin. Limon suyuyla servis yapın.

MALZEMELER

2 kahve fincanı erişte
2 kahve fincanı şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
4 su bardağı et suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
Kırmızıbiber, nane, limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA