YAZARA MAİL GÖNDER Reçelli çörek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Ilık süt, kuru maya ve bir miktar unu karıştırın. Maya biraz kabarınca yı, şekeri, tuzu ve kalan unu ilave ederek yoğurun. Yaklaşık 30 dakika daha mayalandırın. Hamuru unlanmış bir zeminde yufka gibi açıp üçgenlere bölün. Geniş kenarına reçel ve kıyılmış fındık koyup rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serip servis yapın.

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su ya da süt
1 yumurta

İÇİ İÇİN:
100 gr. çilek reçeli
1 çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı pudra şekeri

DOMATESLİ ŞEHRİYE PİLAVI
Yemeklik doğranmış soğan ve eti, suyunu salıp çekene kadar tereyağında kavurun. Üzerine arpa şehriye ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberleri ince kıyın. Arpa şehriyenin rengi dönünce domates ve biberi ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Çok kısık ateşte 10 dakika demlendirin.

MALZEMELER

4 adet domates
5 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gr. kuşbaşı eti
1 paket arpa şehriye
4 adet sivri biber
Yeteri kadar sıcak su
Tuz

PATLICANLI LAHMACUN
Ekmek hamurunu küçük bezelere ayırıp ince açın ve üzerine nemli bir bez örtün. Rendelenmiş domates, doğranmış sivri biber, dövülmüş sarımsak ve kıymayı yoğurun, hamurların üzerine paylaştırın. Üzerine su ve zeytinyağı gezdirip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Közlenmiş patlıcanları bıçakla ezip lahmacunların üzerine dökün.

MALZEMELER

1 adet ekmek hamuru
3 adet közlenmiş patlıcan
1 adet soğan
3 adet domates
200 gr. kıyma
4 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.