YAZARA MAİL GÖNDER Zeytinyağlı pirinçli biber

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Biberleri ikiye bölün, çekirdek yataklarını çıkarıp iri doğrayın. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine biberleri, kabukları soyulup küp doğranmış domatesi, i, tuz ve pirinci ekleyip kapağını kapatın. Çok kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakın. Yarı yarıya yumuşayınca suyu ekleyin. Orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER

750 gr. çarliston biber
4 adet kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet kesmeşeker
1 kahve fincanı pirinç
1/2 su bardağı sıcak su
Tuz

Beğendi çorbası
Patlıcanı yıkayıp kabuklarıyla beraber küp küp doğrayın ve zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine tereyağını ilave edin. Yağ eridikten sonra unu ekleyin. Unun rengi dönene kadar sürekli karıştırın. Süt, su, karabiber ve tuzu da ekleyin. Çorbayı 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.

MALZEMELER

1 adet bostan patlıcanı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
5 su bardağı su
5-6 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Izgara tavuk budu
Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosa, derisi alınmış tavuk butlarını iyice bulayın. Sosa bulanmış butların her tarafını ızgarada kızartın. Kabukları soyulmuş patates ve domatesle birlikte servis yapın.

MALZEMELER

2 adet patates
1 adet domates
4 adet tavuk budu
Sos için:
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.