YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli haşlama et

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Eti bir tencereye alın, üzerine iri parçalara bölünmüş soğan, tuz, karabiber, defne yaprağını koyun, çok az su ilave edin. Parçalara ayrılmış tereyağını ekleyip çok kısık ateşte pişirin. İyice pişince etleri tencereden alın.
Sebzeleri ince ince dilimleyip kaynayan tuzlu suda haşlayın. Eti, yanına sebzeleri koyarak servis yapın.

MALZEMELER
700 gr. kemikli et
1 adet soğan
2 adet kabak
2'şer adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
2 çorba kaşığı tereyağı
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

KAYISILI DONDURMA KUPLARI
Böğürtlen ve çilekleri robotta püre haline getirin, yoğurt, şeker ve vanilya katıp karıştırın, dondurucuda dondurun.
Kayısıları 20 dakika suda bekletin. Kuplara kat kat dondurma ve yoğurtlu karışımı koyun, kayısıyla süsleyin.

MALZEMELER
6 adet kayısı
200 gr. böğürtlen
300 gr. çilek
300 gr. süzme yoğurt
2 paket vanilya
1 su bardağı şeker
4 top vanilyalı dondurma

YOĞURTLU EZME
Semizotu, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.
Küp şeklinde yoğurt, doğranmış salatalık ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.

MALZEMELER
1/2 semizotu
2 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
2 adet salatalık
1 limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz, dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.