YAZARA MAİL GÖNDER Patatesli çoban kavurma

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Eti tencereye koyup, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun.
Üzerine doğranmış soğan, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve defne yaprağı koyun.
Üzerine bir çay bardağı sıcak su ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Patatesleri iri iri doğrayıp kızartın.
Kızarmış patatesleri etin içine ekleyip iki dakika daha pişirip servis yapın.

MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı et
3 adet patates
1 adet soğan
2 adet domates
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet defne yaprağı
Kekik, pul biber, abiber


Kremalı incirli kek
Fındıkları kavurun. Kuru incirlerin saplarını temizleyin. Fındık ve kuru incirleri mikserden geçirin, içine bal ekleyip karıştırın. aklarını kar haline getirin, fındıklı harçla karıştırıp yağlanmış unlanmış kalıba döküp 180 derece fırında pişirin. Krem şantiyi sütle çırpıp limon suyuyla karıştırın ve kekin üzerine yayın. Dilimlenmiş taze incirlerle süsleyin.

MALZEMELER
5 adet taze incir
10 adet kuru incir
150 gr. fındık
5 yumurta akı
3 çorba kaşığı bal
1 paket krem şanti
1 limonun suyu

Fasulye pilakisi
Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi süzüp tencereye alın. Üzerine zeytinyağı, dörde bölünmüş soğan, kıyılmış sarımsak, tuz ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Fasulyeler yarı yarıya yumuşayınca toz şeker, küp doğranmış havuç ve patates ilave edip fasulyeler yumuşayıncaya dek pişirin.

MALZEMELER
150 gr. kuru fasulye
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.