YAZARA MAİL GÖNDER Makarnalı patlıcan

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
Patlıcanların ortalarını yarıp 200 derece fırında pişirin. Dövülmüş sarımsağı yağda kavurun.
Kıymayı, doğranmış soğanı, biberi ve havucu soteleyin.
Kıymalı harcı, kremayı ve kıyılmış maydanoz ile dereotunu makarnaya ekleyip karıştırın.
Harcı patlıcanların içine doldurup servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı düdük makarna
200 gr. kıyma
2 adet bostan patlıcanı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
5 dal dereotu ve maydanoz
1 çay bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber

Ballı gavurdağı salatası
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve büyük bir kaseye alın. Maydanoz ve sivri biberleri de ince ince doğrayın ve domateslere ilave edin. Bal, üzüm sirkesi, zeytinyağı ekleyip tuz, bol isot veya pul biber ile tatlandırın.
İri kıyılmış ceviz içinin bir kısmını salatanın içine ilave edin. Sosunu çekmesi için yarım saat dinlendirip üzerini cevizle süsleyerek servise sunun.

MALZEMELER
4 adet domates
3 adet sivri biber
1/2 maydanoz
1/2 çay bardağı bal
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Pirzola sepeti
Salça, sirke, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın.
Pirzolaları ızgarada pişirip salçalı karışıma bulayın.
Milföy hamurlarını şerit halinde kesin.
Pirzolaları milföy şeritlerine sarıp tepsiye koyun. 200 derecede pişirin.

MALZEMELER
4 adet pirzola
3 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sirke
Kekik, karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.