Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün Ne Pişirsem?

Mercimeği, beş dakika kaynatın. Altını kapatıp üzerine bir su bardağı soğuk su ekleyip beş dakika bekletip süzün. Üzerini geçecek kadar suyla dağılmayacak şekilde haşlayıp süzün. Pirinci, diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Mercimeğin üzerine pirinç, mısır, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış yeşillikler, doğranmış taze soğan, kimyon ve tuz ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp üzerine gezdirin.

MALZEMELER
2 adet kırmızı soğan
1 demet taze soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı mısır
1/2 demet maydanoz, dereotu ve nane
1 tatlı kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz

Limonlu kek
Eritilmiş yağı ve şekeri çırpın.
Sıvı yağı ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin.
İçine limon suyunu ve kabuğunu ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu ve un ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kek harcını kağıt kek kalıplarına paylaştırın. 175 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.

MALZEMELER
150 gr. tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun suyu
2.5 su bardağı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu

Biberli palamut
Palamutları dilimleyip yıkayın, tepsiye ya da tencereye dizin. Salçayı bir çay bardağı su ile karıştırıp üzerine dökün. Defne yaprağı, dövülmüş sarımsak, sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yarım bardak suyu üzerine ekleyip pişirin.

MALZEMELER
2 adet palamut
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı sirke
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet sivri biber
2 adet defne yaprağı
1 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı su
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA