YAZARA MAİL GÖNDER Sarma börek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patatesleri haşlayıp ezin. Sütü kaynatın, içine patatesleri ve tereyağını koyup karıştırın.
Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Bir adet yufkayı tezgah üzerine yayın, üzerine sütlü patatesli karışımdan bir miktar sürün. Üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar karışımdan sürün, son yufkayı üzerine kapatın ve rulo şeklinde sarıp buzdolabında iki saat bekletin. Dilimleyerek tepsiye dizin, 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet patates
2 su bardağı süt
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. beyaz peynir
Tuz, karabiber

Patlıcanlı şehriye pilavı
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın.
Tuzlu suda 15-20 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp elinizle iyice sıkın ve zeytinyağında soteleyin.
İçine kıyılmış soğan ve kuşüzümü ekleyip sotelemeye devam edin.
Tereyağını ve şehriyeyi ilave edip kavurun. Su ve tuz ekleyip ortalama 20 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet kemer patlıcan
1.5 su bardağı şehriye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
Tuz

Tahinli simit
Şeker, maya, zeytinyağı, yumurta ve ılık suyu karıştırın.
Üzerine unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika kadar dinlendirip parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın, burkarak halka şekli verin. Halkaları önce suya, ardından susam ve çörek otuna bulayıp tepsiye dizin. Fırında pişirin.

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
Üzerine:
1 çay bardağı kavrulmuş susam
3 çorba kaşığı çörek otu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.