YAZARA MAİL GÖNDER Etli patlıcanlı bulgur pilavı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

6 KİŞİLİK
Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine yağ, rendelenmiş domates, sarımsak ve şekeri ekleyip domatesin suyunda etleri pişmeye bırakın. Patlıcanları küp küp doğrayıp yağda kızartın.Arpa şehriyeyi kavurun, üzerine bulguru ve suyu koyup pişirin. Patlıcanları ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın, etle birlikte servis yapın.

MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2.5 su bardağı su
400 gr. kuşbaşı eti
1 adet soğan
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet sivri biber

6 KİŞİLİK
Ispanaklı sarma börek

Ispanakları ince ince kıyın. Yoğurt, yağ, rendelenmiş peynir ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezin. İçine ıspanakları ve baharatları ekleyin. Bir adet yufkayı yayın, üzerine harçtan sürün ve rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sıkı sıkı dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kg. ıspanak
150 gr. peynir
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik, pul biber

4 KİŞİLİK
Pastırmalı çılbır
Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Sirke ve tuz ekleyip ları teker teker kırın. Yumurtaların beyazı pişmeye başlayınca bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın.
Pastırma dilimlerini tereyağında çevirin, çılbırın üzerine yerleştirin.
Sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.

MALZEMELER
6-7 dilim pastırma
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tereyağı
5-6 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.