YAZARA MAİL GÖNDER Zeytinli lahana dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

6 KİŞİLİK
Rendelenmiş soğan, kıyılmış yeşillikler, pirinç, zeytin, tuz ve karabiberi karıştırın. Beş dakika kadar kaynatılıp suyu sıkılmış lahana yapraklarını harçla sarıp tencereye dizin.
Üzerine çok az su ekleyip 35 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
200 gr. lahana yaprağı
1 çay bardağı pirinç
2 adet soğan
1 çay bardağı çekirdeksiz zeytin
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 adet limon
Tuz, karabiber

12 KİŞİLİK
Mısır gevrekli çikolata
Mısır gevreği ve cevizi robotta çekin. Üzerine tahini döküp karıştırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Mısır gevrekli cevizli karışıma çikolatayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir kaşıkla yağlı kağıt üzerine gelişigüzel parçalar halinde dizip dondurduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı tahin
250 gr. damla çikolata

6 KİŞİLİK
Baston galeta
Mayayı ılık sütte beş dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, 20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle uzun çubuklar yapın. Elinizi suya ya da yumurta akına bulayarak her tarafına sürün. Üzerine ay çekirdeği ve susam serpin, yuvarlayarak yapışmalarını sağlayın.
200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1.5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı susam
6 çorba kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.