YAZARA MAİL GÖNDER Bulgur köftesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

6 KİŞİLİK
Bulgurun üzerine çok az geçecek kadar sıcak su ilave ederek şişmesi için bekletin.
Daha sonra rendelenmiş soğan, un, tuz ve yumurta akını ilave edin ve yoğurun. Karışımdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızla ortasına bastırıp hafif çukurlaştırın. Tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde dört dakika kadar haşlayıp süzün. Salça, rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsağı yağda kavurun. Üzerine suyu ekleyerek birkaç taşım kaynatın. Köftelerin üzerine sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
1 yumurtanın akı
1 adet soğan
Tuz
Sosu için:
1 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1.5 su bardağı su

6 KİŞİLİK
Kağıt kebabı
Eti kuşbaşı doğrayın.
Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin, etle karıştırın.
Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.
Üzerine eti koyup sarın, fırın kabına yerleştirin.
Üzerine suyu ekleyin, üzerini alüminyum folyoyla kapatın. 200 derece fırında iki saat pişirin.

MALZEMELER
1.5 kg. koyun budu
300 gr. kuyruk yağı
2.5 su bardağı su
Tuz

4 KİŞİLİK
Çikolatalı salep
Su ve salebi bir kaba alıp karıştırdıktan sonra ocağa koyun.
Başka bir kapta süt ve nişastayı karıştırıp ocağa koyun.
Her iki karışımı da orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Beşer dakika kaynattıktan sonra iki karışımı birbirine ekleyin. Üzerine toz şeker ve kırılmış çikolatayı da ilave edin. Beş dakika daha pişirip ocaktan alın.

MALZEMELER
2 su bardağı su
4 tatlı kaşığı toz salep
2 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı buğday nişastası
4 tatlı kaşığı toz şeker
40 gr. bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.